IT Svindel

IT Svindlere er meget opfindsomme og du møder dem med forskelligt udseende.

1. Kategori henvender sig i en e-mail og udgiver sig for at komme fra et kendt firma, som du evt. handlre med. F.eks.

  • PayPal
  • Nets
  • Visa
  • PostNord
  • M.fl.

Fælles for alle disse er, at de alle vil have dig til at verificere dit login, dit kreditkort eller bankkode. De ser meget troværdige ud, men lader man musen køre hen over det medsendte link, kan man se, at adressen intet har at gøre med det firma, de udgiver sig for at være.

2. kategori er firmaer, som udgiver sig for at være legitime, virksomheder, som yder en service, du skal købe for at være loglig. F.eks. Dansk Internet Register, som vil sende dig en faktura, men det er svindel.

3. kategori er henvendelser fra udlandet især på e-mail, hvor du enten har vundet adskillige millioner eller får tilbudt pengene som tak for hjælpen. Her er især “Nigeria breve” kendte.

4. kategori er det nyeste hvor “Microsoft” ringer dig op og fortæller, at du har skadelig software på din computer. Der er tale om indiske svindlere, som efterfølgende vil kræve penge for at fjerne den skadelige software, som de selv med din hjælp har installereret. Microsoft vil aldrig ringe dig op uopfordret.

5. kategori er fupbeskeden fra PortNord og tilsvarende. Klikker man på linket i mailen, bliver alle billeder og dokumenter kryteret og kan ikke reddes.

Scroll to top